Astazi aflam mai multe despre un proiect social, initiat de Elena Gorun. Povestim despre WAHM si mamele care doresc sa lucreze de acasa. Detalii in randurile care urmeaza:
1. Ce este WAHM si cui se adreseaza?
Work At Home Moms Romania este pentru mine vibratia maternitatii. Concret, acesta este un proiect initiat de mine si de sotul meu, Marian, izvorat din constientizarea nevoii mamelor de a petrece cat mai mult timp alaturi de copiii lor. Se adreseaza mamelor care doresc sa lucreze de acasa, part time, project based, freelancer, antreprenoare (fie ca au initiat un business sau vor sa dezvolte unul).
2. Cine face parte din echipa si cum a luat nastere ideea?
Ideea a aparut dupa nasterea baietelului nostru, Vlad. Personal, mi-am dorit foarte mult sa pot gasi diferite colaborari, conforme cu specializarea mea, care sa imi puna in valoare experienta, dar sa imi permita si sa fiu mama prezenta. Acela a fost momentul care a declansat intreg demersul. Treptat, ni s-au alaturat foarte multe mame cu aceeasi dorinta arzatoare.
In momentul de fata, din echipa fac parte alaturi de noi doi, mame (dar nu numai) care se ocupa de HR, grafica, promovare, consiliere juridica, consiliere psihologica, vocationala, profesionala. Recent, am demarat alaturi de mamele reprezentante local actiuni si in alte orase pe langa cele initiate in Bucuresti: Targu Mures, Arad, Galati.
3. Care sunt obiectivele acestui proiect?
Obiectivele proiectului Work At Home Moms Romania sunt de a creste angajabilitatea in randul mamelor care doresc sa lucreze de acasa, part time, project based, dar si de a sprijini mamele antreprenoare care doresc sa isi dezvolte proiectul/afacerea.
4. Ce domenii de activitati sunt vizate?
Orice domeniu in care mamele pot lucra in termenii mentionati mai sus si in care pot beneficia de conditii cinstite de munca.
5. Care este modalitatea de inscriere in comunitate si care sunt beneficiile pentru mamicile membre?
Actiunile comunitatii noastre sunt publice si pot fi accesate prin intermediul:
- paginii de facebook: https://www.facebook.com/WAHM.
- blogului www.wahm.ro/blog
- forumului: www.wahm.ro/forum
Indemnam mamele sa se aboneze si la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutatile noastre la nivel national: oferte joburi, colaborari, evenimente de specializare, respecializare, ateliere practice, sezatori pentru dobandirea unor noi deprinderi, targuri, licitatii, cate si mai cate
6. Odata ce fac parte din comunitate, ce fel de “obligatii” exista?
Intrarea in randul comunitatii noastre presupune in primul rand responsabilitatea in ce priveste serviciile/produsele oferite in calitate de mama WAHM. In ce priveste ONG-ul nostru, acesta va functiona ca oricare altul si va oferi si posibilitatea de a plati o cotizatie anuala pentru servicii precum: reduceri din partea partenerilor, prioritate in aflarea noutatilor etc.
7. Ce parere aveti despre piata locurilor de munca din Romania pentru mamele care doresc sa lucreze de acasa?
Din pacate, multe din joburile part time, de acasa sau pe baza de proiect sunt destul de nepotrivite unei mame WAHM. Printr-o simpla cautare pe Google am gasit diferite oferte de videochat, asamblat pixuri si altele. Mai sunt joburile postate de firme fantoma sau unde nu se asigura conditii de munca oneste (contract de exemplu). De aceea, mamele din echipa specialiste HR se ocupa si de job research – filtrarea si recomandarea de joburi de calitate pentru mamele WAHM.
8. Ce le sfatuiti pe mamele care ar dori sa lucreze de acasa?
In primul rand sa aiba curaj si avant. Satisfactiile de a fi alaturi de copil si de a aduce familiei in calitate de mama WAHM un venit proportional cu experienta/calificarea sunt nebanuit de mari. De asemenea, sa aiba incredere in potentialul comunitatii mamelor foarte motivate, creative, dornice sa se specializeze sau respecializeze, sa capete noi deprinderi, sa isi expuna proiectul sau sa il demareze.
9. Ce proiecte initiati pentru mamele care realizeaza produse handmade?
Pana acum am initiat mai multe activitati pentru mamele artizan. Pot enumera pentru cele care deja realizeaza produse handmade: consiliere juridica in vederea infiintarii unui PFA/SRL/II, licitatie, targ online de expunere si vanzare, promovare prin intermediul seriei de intalniri lunare: “Sunt mama WAHM si stiu sa…!”, crearea a doua categorii pe forum: cerere si oferta de produse/servicii oferite de mamele WAHM si multe alte instrumente de expunere si crestere a afacerii.
Pentru mamele care doresc sa inceapa un proiect handmade sau de artizanat, am organizat ateliere practice si sezatori de lucru: de facut sapunuri naturale, de cusut ii. Tot pe forum avem si categorii de consiliere vocationala, profesionala, antreprenoriala.
10. Planuri de viitor.
In viitorul foarte apropiat ne pregatim de lansarea unui program de mentorat antreprenorial pentru mame (M.A.M.) care sa le sprijine in
demararea unei initiative tip business/proiect.
Leave a Comment
Let us know your thoughts on this post but remember to place nicely folks!